Γενικά για την Κλινική

Διευθυντής A' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής

Καθηγητής Ιωάννης Κακίσης

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Αγγειοχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 2003 (ΦΕΚ: 71/03) με Καθηγητή τον Χρήστο Λιάπη. Το 2005 με Προεδρικό Διάταγμα ορίσθηκε η εγκατάσταση της Κλινικής στο Αττικό Νοσοκομείο (ΦΕΚ: 411/05).

Η Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική κλινική είναι μοναδική στη 2η ΔΥΠΕ και η μεγαλύτερη στη χώρα μας με δυναμικότητα 34 κλινών. Καλύπτει το πλήρες φάσμα υπηρεσιών στην αντιμετώπιση αρτηριακών και φλεβικών παθήσεων. Κάθε χρόνο εξετάζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία της κλινικής και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατά προσέγγιση 3.000 ασθενείς και 1.800 ασθενείς αντίστοιχα. Επίσης, κάθε χρόνο εκτελούνται περίπου 1.200 χειρουργικές επεμβάσεις με την κλασική ανοιχτή χειρουργική μέθοδο ή εναλλακτικά με ενδαγγειακές τεχνικές.

Η Αγγειοχειρουργική Κλινική σε συνεργασία με το Department of Surgical Sciences (DISC) του University of Milano-Bicocca, Μόντσα, Ιταλία οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο την εκπαίδευση, την προαγωγή της γνώσης και την εξάσκηση στις Ενδαγγειακές Τεχνικές, σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις των άρθρων 10 έως 12 του Ν. 2083/92.
Το συγκεκριμένο Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών οδηγεί:


• Στην απονομή «Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης» στις Ενδαγγειακές Τεχνικές (M.S.c in Endovascular Techniques) μετά από πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών με βάση το πρόγραμμα σπουδών
• Στην απονομή «Διδακτορικού Διπλώματος» στις Ενδαγγειακές Τεχνικές (Ph.D. in Endovascular Techniques) μετά από πρόσθετη φοίτηση τριών κατά το μείζον ετών.
• Στην απονομή επιμέρους βεβαιώσεων παρακολούθησης ορισμένων σεμιναριακών μαθημάτων που θα διοργανώνονται στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών.

 photo aggeio