Aπάντηση στο Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ στις 2-11-2018

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν, υπ’ αριθμ. Πρωτ. 874/02-11-2018 σημειώνουμε τα εξής:

1) Ο Μαγνητικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πέντε χρόνια και όχι εδώ και τρία χρόνια, όπως αναγράφει η όψιμη και επιλεκτική καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Να ενημερώσουμε δε την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ ότι, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου στο ΠΓΝ Αττικόν μέσω της Περιφέρειας, αξίας 1.200.000,00€ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους, γεγονός για το οποίο σκοπίμως επικρατεί πλήρης αφωνία από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ

2) Ο Στεφανιογράφος πράγματι βρίσκεται σε βλάβη, καθόσον πρόκειται για εξοπλισμό από την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου, τον οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις-Διοικήσεις δεν φρόντισαν να ανανεώσουν. Η Διοίκηση προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και η επισκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Μέχρι τότε, όποια καρδιολογικά περιστατικά κρίνονται ότι χρίζουν επείγουσας αντιμετώπισης, διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία, κατόπιν συνεννόησης που ήδη έχει γίνει με τις Διοικήσεις αυτών.

Επισημαίνουμε δε ότι, ως Διοίκηση υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την προμήθεια ενός νέου σύγχρονου Στεφανιογράφου.

3) Έλλειψη κονδυλίων για χημειοθεραπευτικά φάρμακα δεν υφίσταται στο ΠΓΝ Αττικόν. Ενδεχομένως να εμφανίζονται μικρές καθυστερήσεις στην παραλαβή των συγκεκριμένων φαρμάκων, οι οποίες όμως αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τη σπουδή ορισμένων να δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες, υπό το άγχος προφανώς της αντιπολιτευτικής διάθεσης.

4) Αναφορές όπως «πολλές φορές για λίγα ευρώ οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης», είναι παντελώς κακόβουλες και ανυπόστατες και προκαλούν θυμηδία και μόνο.

5) Επικουρικές κλίνες υπάρχουν, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες της Γενικής Εφημερίας, όπου προσέρχονται στο Νοσοκομείο, πλήθος συμπολιτών μας για να τύχουν της απαραίτητης περίθαλψης. Ανάμεσα δε σε αυτούς, υπάρχουν αρκετοί από τα 2.800.000 εκατομμύρια ανασφάλιστους που δημιούργησαν οι πολιτικές περικοπών στο σύστημα υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων που υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Για τους συμπολίτες μας αυτούς, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν φροντίσει, να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά να απολαμβάνουν στο Νοσοκομείο μας τις ίδιες παροχές υπηρεσιών υγείας με τους υπόλοιπους.

6) Ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν, που οφείλονται στο πάγωμα των προσλήψεων από το 2011. Μετά το ξεπάγωμα των προσλήψεων από την Κυβέρνηση αυτή, ήδη από το 2016 έχουν προσληφθεί 23 Ιατροί και 58 Νοσηλευτές διαφόρων βαθμίδων. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα προκηρύξεις 22 Ιατρών ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 14 προορίζονται για αποκλειστική απασχόληση στο ΤΕΠ.

Επιπρόσθετα, πλέον των 33 υπηρετούντων Επικουρικών Ιατρών, με την βοήθεια της 2ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, στο Νοσοκομείο μας υλοποιείται η πρόσληψη 55 ατόμων λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, Νοσηλευτών και Διοικητικών Υπάλληλων, οι οποίοι αμείβονται από ίδια έσοδα του Νοσοκομείου μας και θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης των ασθενών.

Η Διοίκηση του ΠΓΝ Αττικόν, αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί προς την γραφική πλέον ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βρει το μαγικό ραβδί που θα αποκαταστήσει εν μία νυκτί τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο Νοσοκομείο μας και στο χώρο της Υγείας γενικότερα και με τις οποίες ταυτίζεται πλήρως η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Διοικητής

Κωνσταντίνος Δραγώνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ