Δελτίο τύπου σχετικά με ασανσέρ

Η φαιδρότητα της ΠΟΕΔΗΝ πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Με το από 21-10-2019 Δελτίο Τύπου «ανακάλυψε» και κατήγγειλε ότι, ένα από τα 15 (δεκαπέντε) ασανσέρ του Νοσοκομείου έχει χαλάσει και συνεπώς ήλθε η καταστροφή. Προς γνώση λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενου, να σημειώσουμε ότι, όλοι οι ανελκυστήρες του Νοσοκομείου είναι πιστοποιημένοι και συντηρούνται κανονικά, βάσει ετήσιας σύμβασης συντήρησης.

Ο «επίμαχος» ανελκυστήρας είναι όντως εκτός λειτουργίας και για την επισκευή του, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ανταλλακτικού. Ήδη τοποθετήθηκε η σχετική παραγγελία και το απαιτούμενο υλικό αναμένεται να παραληφθεί πολύ σύντομα. Θέμα λοιπόν μη ύπαρξης πιστώσεων, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο ευφάνταστος και κακόβουλος συντάκτης της ανακοίνωσης, δεν υφίσταται, καθόσον έχει ήδη τοποθετηθεί η παραγγελία. Τόση άγνοια όμως, από πλευράς της ΠΟΕΔΗΝ, των διαδικασιών λειτουργίας του Νοσοκομείου δεν δικαιολογείται.

Όσον αφορά δε τις υπόλοιπες υποδομές, να ενημερώσουμε την ΠΟΕΔΗΝ, να μην ανησυχεί. Η Διοίκηση φροντίζει να συντηρούνται κανονικά. Ήδη, στην 25η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 16ης-10-2019/Θ. 56ο, εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης και αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα συνοπτικός διαγωνισμός για την ανακαίνιση (ελαιοχρωματισμός και λοιπές επισκευές) των ΤΕΠ, των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και άλλων Κλινικών και Μονάδων, συνολικού κόστους 74.400,00 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι και το Νοσοκομείο, κάθε άλλο παρά έχουν εγκαταλειφθεί, όπως ψευδώς και με απύθμενο θράσος «καταγγέλλει» η ΠΟΕΔΗΝ.

Τώρα όσον αφορά τους 4 (τέσσερεις) ανελκυστήρες, να ενημερώσουμε και πάλι την ΠΟΕΔΗΝ, αν και «ο γνωστός γραφικός τύπος» που βρίσκεται πίσω από την καταγγελία το γνωρίζει καλά, ότι αυτοί ουδέποτε έχουν τοποθετηθεί από την εποχή κατασκευής του Νοσοκομείου και τα φρεάτιά τους είναι κλειστά για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και των ασθενών, όπως άλλωστε επιβάλλεται.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η λειτουργία των ανελκυστήρων, ουδεμία σχέση έχει με τον χρόνο αναμονής των ασθενών στα ΤΕΠ, καθόσον ο ασθενής θα χρησιμοποιήσει τους ανελκυστήρες, αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος διακίνησης του εντός του ΤΕΠ και θα κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του σε κλινική. Αυτή είναι μία διαδικασία που την γνωρίζει καλά και ο τελευταίος νοσηλευτής του Νοσοκομείου, πλην βεβαίως του συντάκτη του Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, που όπως φαίνεται δεν έχει ιδέα και γνώση από την διακίνηση των ασθενών. Που να την αποκτήσει άλλωστε, έχει δουλέψει ποτέ πραγματικά σε Νοσοκομείο;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη «καταγγελία» της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ας φροντίσει τουλάχιστον να περιέχει έστω και ψήγματα αλήθειας.

Ο Διοικητής

Κωνσταντίνος Δραγώνας

Δελτίο Τύπου