Δελτίο Τύπου σχετικά με περιορισμό διασποράς covid-19

Το βράδυ της 2/9/2020 ανευρέθη θετικό δείγμα για Covid-19 σε νοσηλεύτρια της Β’ Πτέρυγας ΜΕΘ με ήπια συμπτώματα, όπως και σε ασθενή της ΜΕΘ.
Το Νοσοκομείο μας άμεσα ήρθε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για το συγκεκριμένο θέμα και ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πραγματοποιήθηκε σταδιακή ιχνηλάτηση με μοριακό έλεγχο τις επόμενες δύο μέρες (03-04/09/2020) όλου του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού των δύο κλινικών που εργάζονται στη ΜΕΘ και βρίσκονταν στο χώρο του Νοσοκομείου. Επιπλέον ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι δεν βρίσκονταν στο χώρο του Νοσοκομείου και το προσωπικό άλλων κλινικών που έκανε ιατρονοσηλευτικές πράξεις στη ΜΕΘ τις τελευταίες τρεις μέρες, προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο, όπως και το σύνολο των ασθενών της ΜΕΘ.
Ο μοριακός έλεγχος ήταν αρνητικός για όλους τους ασθενείς της ΜΕΘ και αρνητικός για το σύνολο του προσωπικού της ΜΕΘ, εκτός από έναν ασυμπτωματικό νοσηλευτή της μονάδας.
Οι δύο θετικοί εργαζόμενοι, ετέθησαν άμεσα εκτός εργασίας και μετά από επικοινωνία του ΕΟΔΥ, θα παραμείνουν εκτός εργασίας για επτά (7) ημέρες.
Η Επιτροπή Λοιμώξεων προχώρησε σε άμεση επιδημιολογική διερεύνηση όπου και δεν ήταν δυνατή η ανεύρεση της οδού μετάδοσης του ιού.
Όλες οι επαφές των εργαζομένων της ΜΕΘ με τον ασθενή θεωρήθηκαν, με βάση τις υπάρχουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ, χαμηλής ή μέτριας έκθεσης, δεν αναφέρθηκε καμία απροστάτευτη επαφή με τον ασθενή, οπότε οι εργαζόμενοι παραμένουν στο χώρο της εργασίας τους, με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας.
Το Νοσοκομείο θα προχωρήσει σε επανελέγχους όλου του προσωπικού μετά από τέσσερις (4) και επτά (7) ημέρες.
Τέλος πραγματοποιήθηκε σχολαστική καθαριότητα του χώρο και αποφασίστηκε εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας , ενώ δόθηκαν αναλυτικές σχετικές οδηγίες προς όλους.

Ο Διοικητής

Σπυρίδων Αποστολόπουλος

 

 

 

Δελτίο Τύπου