Μονάδα Νεφρολογίας
Σοφία Λιονάκη
Επίκουρη Καθηγήτρια Νεφρολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Νεφρολογίας, της Β’ ΠΠΚ, στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
Η ιατρός Σοφία Λιονάκη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1996. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία και τη Νεφρολογία (ΓΝΑ Λαϊκό). Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στα «Αυτοάνοσα νοσήματα και τις Σπειραματικές παθήσεις του νεφρού»στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με ετήσια υποτροφία που έλαβε από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία στο παγκοσμίου κύρους κέντρο ΣπειραματικώνΠαθήσεων στη Βόρεια Καρολίνα (UNCKidneyCenterChapelHill, UniversityofNorthCarolina),όπου εκπαιδεύτηκε στη διάγνωση, θεραπεία και μακροχρόνια παρακολούθηση των ασθενών με ανωτέρω νοσήματα. Μετά το τέλος της υποτροφίας εργάστηκε στο ίδιο κέντρο ως κλινική ερευνήτρια για 2 ακόμα έτημέσω χρηματοδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος του NationalInstituteofHealth (NIH) στο πεδίο των ΣπειραματικώνΠαθήσεων και ήταν επικεφαλής κλινικών μελετών που αφορούσαν τις ANCAαγγειίτιδες, την ιδιοπαθή μεμβρανώδη νεφροπάθεια, τη νεφρίτιδα του συστηματικού ερυθηματώδη λύκου και την IgAνεφροπάθεια. Η ερευνητική της εργασία ανέδειξε τη σημασία της παροδικής εξάλειψη των Β λεμφοκυττάρων με τη χορήγηση του μονοκλωνικού αντισώματος στη νεφρίτιδα του λύκου, το ρόλο του TNF-α στην παθογένεια της ιδιοπαθούς μεμβρανώδους νεφροπάθειας, την ανακάλυψη των αυτοαντισωμάτων έναντι του πλασμινογόνου σε ασθενείς με PR3-ANCA αγγειίτιδα, τις ιδιότητες των υποπληθυσμών των Τ λεμφοκυττάρων στηνANCA αγγειίτιδα και τα αντισώματα έναντι της συμπληρωματικής πρωτεΐνης PR3 (cPR3105–201), το ρόλο των χαμηλών επιπέδων του κλάσματος C3 του συμπληρώματος στην κλινική εικόνα και τη θεραπείαασθενών με AΝCA αγγειίτιδα με νεφρική προσβολή κ.α.
Το 2020 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια Νεφρολογίας στο ΕΚΠΑ και το 2021 ανέλαβε Επιστημονική Υπεύθυνη της Νεφρολογικής Μονάδας στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Ως Υπεύθυνη της Νεφρολογικής Μονάδας, μαζί με τους συνεργάτες της, διεύρυναν το Κλινικό, έργο με την έναρξη λειτουργίας του ΤμήματοςΣπειραματικών παθήσεων και του Επεμβατικού τμήματος Νεφρολογίας αλλά και την προσθήκη νέων εξειδικευμένων ιατρείων.Η Μονάδα Νεφρολογίας επίσης έχειδιευρύνει το ερευνητικό της έργο με συμμετοχή σε πολυάριθμα ερευνητικά κλινικά πρωτόκολλα,μελέτες με πανελλήνια συμμετοχή και εκπόνηση διδακτορικών διατριβών.
Από το 2022 ορίστηκε Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος της Β’ΠΠΚ για το 3ο και 4ο έτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Κλινικό έργο:
Η Μονάδα Νεφρολογίας, έχει τη συνολική και αποκλειστική ευθύνη για τη διερεύνηση και αντιμετώπιση των ασθενών που εισάγονται με οξέα και χρόνια νεφρολογικά νοσήματα στη Β’ΠΠΚ, κατά τις ανά 4-ήμερο 24-ωρες γενικές εφημερίες του Νοσοκομείου.
Στις κλινικές δραστηριότητες της Νεφρολογικής Μονάδας εντάσσονται επίσης τα κάτωθι:
• Τμήμα Κλινικής Νεφρολογίας
• Μονάδα Σπειραματικών Παθήσεων (διάγνωση, εξειδικευμένη θεραπεία και συστηματική παρακολούθηση ασθενών με πρωτοπαθείς ή δευτεροπαθείς σπειραματικές παθήσεις)
• Μονάδα Επεμβατικής Νεφρολογίας (2 ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες, για τη διενέργεια βιοψιών νεφρού και τοποθέτηση προσωρινών και μονιμων κεντρικών φλεβικών καθετήρων, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση από εξειδικευμένους επεμβατικούς νεφρολόγους)
• Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και πλασμαφαίρεσης (3 αίθουσες, 20 μηχανήματα, >900 συνεδρίες αιμοκάθαρσης ανά μήνα)
• Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης, (ένταξη και παρακολούθηση 32 ασθενών)
• Τακτικά Εξωτερικά Νεφρολογικά Ιατρεία:
• Γενικής Νεφρολογίας
• Σπειραματικών Παθήσεων
• Διαβητικής Νεφροπάθειας
• Αρτηριακής Υπέρτασης
• Καρδιονεφρικού Συνδρόμου
• Γενετικών Παθήσεων του νεφρού
• Πολυκυστικής Νόσου
• Νεφρολιθίασης
• Ογκονεφρολογίας
• Προμεταμοσχευτικού Ελέγχου
• Νεφρολογική συμβουλευτική σε όλες τις κλινικές του Π.Γ.Ν «Αττικόν»
Ερευνητικά πεδία:
• Πρωτοπαθείς και Δευτεροπαθείς Σπειραματικές παθήσεις
• COVID-19 και νεφροί
• Καρδιονεφρικό σύνδρομο
• Αντιπηκτική θεραπεία σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο
• Γενετικά νοσήματα των νεφρών
Ιατρικό προσωπικό:
Α. Μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ΕΚΠΑ
• Σοφία Λιονάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεφρολογίας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιστημονική Υπεύθυνη της Νεφρολογικής Μονάδας
Β. Ειδικευμένοι Νεφρολόγοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)
• Δήμητρα Μπαχαράκη, Διευθύντρια
Η ιατρός Δήμητρα Μπαχαράκη, γεννηθείσα στην Θεσσαλονίκη (1967), εργάζεται ως Νεφρολόγος στο ΠΓΝ «Αττικόν» από το 2003, Διευθύντρια ΕΣΥ από τoν Μάιο 2014. Έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1990), ειδίκευση Παθολογίας από το «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (1990-1992) και ειδικότητα Νεφρολογίας από το «ΑΧΕΠΑ» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (1998). Ενδιάμεσα εργάστηκε ως ερευνητής (1992-1993) στο Ανοσολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βρέστης Γαλλίας (καθηγητής Pierre Youinou), από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα «Βασικής Ανοσολογίας-Ανοσοπαθολογίας» και εκπόνησε ερευνητική εργασία με θέμα την γλυκοζυλίωση IgA νεφροπάθειας με δημοσίευση. Μετά την υπηρεσία Υπαίθρου στο Νομό Έβρου (1998-1999) Εργάστηκε ως Νεφρολόγος στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης (1999-2003) (Καθηγητής Βαργεμέζης), όπου εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή με θέμα την βιοσυμβατότητα διαλυμάτων περιτοναϊκής κάθαρσης. Έχει λάβει επιπλέον Μεταπτυχιακά Διπλώματα «Νεφρικής Διατροφής» το 2014 (Διεθνής Εταιρεία Nεφρικού Μεταβολισμού και Διατροφής), « Λιπιδολογίας» το 2017 (Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης) , «Νεφρικής Παθολογοανατομίας» το 2016 (Διεθνής Νεφρολογική Εταιρεία), «Καρδιομεταβολικής Ιατρικής» το 2021 (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο) και «Λοιμωξιολογίας» (Καθηγητής Γιαμαρέλλος) το 2023 (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο). Κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του World Journal of Nephrology και Deltos (Ιστορία Ιατρικής). Μέλος της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Νεφρολογικής Εταιρείας, και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Υπεύθυνη της Μονάδας Περιτοναϊκής Κάθαρσης στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και στο ΠΓΝ «Αττικόν» καθώς και στην Κλινική Νεφρολογία και Αιμοκάθαρση περιοδικά. Ασχολείται κλινικά και ερευνητικά με την Περιτοναϊκή Κάθαρση, τον Σακχαρώδη Διαβήτη- Μεταβολικά Νοσήματα και νεφρό, Παραπρωτεϊναιμίες, Γενετικές παθήσεις νεφρού. Έχει πολλαπλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ομιλίες καθώς και αναρτημένες και προφορικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
• Σπυρίδων Κατσούδας, Διευθυντής
Ο ιατρός Σπύρος Κατσούδας είναι Διευθυντής ΕΣΥ και εργάζεται στο Νεφρολογικό τμήμα του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ από την έναρξη λειτουργίας του τον Φεβρουάριο του 2004. Γεννήθηκε στην Μελιταία Φθιώτιδος το 1962, έκανε την προπτυχιακή του εκπαίδευση στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1986 με βαθμό Λίαν Καλώς. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτική του θητείας, την υπηρεσία και τα 2 χρόνια Παθολογίας ειδικεύτηκε στη Νεφρολογία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών (1991-1995). Μετά τη λήψη της ειδικότητας συνέχισε να εργάζεται στο ίδιο Τμήμα έως τον Οκτώβριο του 1997, ως Επιστημονικός Συνεργάτης Υπεύθυνος της Μονάδος Περιτοναϊκής Κάθαρσης. Παράλληλα το ίδιο διάστημα εργάστηκε ως υπέυθυνος Νεφρολόγος σε ιδιωτικές Μονάδες αιμοκάθαρσης. Τον Οκτώβριο του 1997 έλαβε με διαγωνισμό τη θέση του επί θητεία Επιμελητού Β στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, θέση στην οποία μονιμοποιήθηκε μετά επαναπροκύρηξη της θέσης το 2001.Από τον Οκτώβριο του 1998 και για ένα έτος έλαβε εκπαιδευτική άδεια από το Υπουργείο Υγείας και Υποτροφία από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία και μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Νεφρολογία στο Northern General Hospital στο Sheffield του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου και συνέχισε ως επισκέπτης ιατρός για ένα ακόμη εξάμηνο. Εκεί κατείχε την θέση Επιμελητού, υπό την επίβλεψη του καθηγητού Νεφρολογίας Mequid El Nahas και μετείχε ενεργά σε όλες τις κλινικές δραστηριότητες του τμήματος και ως εφημερεύων Νεφρολόγος. Το Northern General Hospital είναι ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ευρώπης καθώς και το Νεφρολογικό του Τμήμα. Εκεί είχε την ευκαιρία πλην του κλινικού έργου να εκπαιδευθεί στην ανοσοϊστοχημεία και να συμμετάσχει στις έρευνες του εργαστηρίου πάνω στην εξέλιξη την νεφρικής βλάβης.
Το 2004 αρχικά ως αποσπασμένος επιμελητής Β μετακινήθηκε στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο με σκοπό λόγω της εμπειρίας του να αναλάβει τη λειτουργία και ανάπτυξη της Μονάδος Περιτοναϊκή Κάθαρσης παράλληλα με τα κλινικά του καθήκοντα. Το 2006 κατέλαβε τη θέση Επιμελητού Α μετά από προκήρυξη της θέσης. Αργότερα ξεκίνησε και τη λειτουργία του πρώτου Ιατρείου Σπειραματονεφριτίδων του Νοσοκομείου. Από το 2012 κατέχει τη θέση Διευθυντού ΕΣΥ Νεφρολογίας. Παράλληλα με το κλινικό έργο ανέπτυξε πλούσιο εκπαιδευτικό, διδακτικό, συγγραφικό και λιγότερο ερευνητικό έργο. Έχει ενεργό συμμετοχή σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή συνέδρια ως ομιλητής, σχολιαστής, προεδρεία, μέλος επιστημονικής επιτροπής και κριτής εργασιών. Τη διετία 2016-2018 διετέλεσε ειδικός γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.
• Πέτρος Νικολόπουλος, Διευθυντής
Ο ιατρός Πέτρος Νικολόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Τιμισοάρας με βαθμό «άριστα» το 1996. Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1999 και ακολούθως εκπλήρωσε τη υπηρεσία υπαίθρου στο άγονο Περιφερειακό Ιατρείο Ράμιας, αρμοδιότητας Κ.Υ. Αγνάντων, Γ.Ν. Νοσοκομείου Άρτας.Το 2000 - 2002 θήτευσε ως ειδικευόμενος ιατρόςΠαθολογίας στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Άρτας. Από τον Οκτώβριο τον 2002 έως και τον Οκτώβριο 2006, ειδικεύθηκε στην Νεφρολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τον Ιανουάριο 2007 απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Νεφρολογίας. Εργάστηκε ως επικουρικός ιατρός Νεφρολόγος στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου τον Σεπτέμβριο του 2009 διορίσθηκε ως επιμελητής Α Νεφρολογίας. Τον Σεπτέμβριο του 2019 μετά από εξέλιξη στον κλάδο των Ιατρών Ε.Σ.Υ. υπηρετεί στο βαθμό του Διευθυντή Νεφρολογίας. Από τον Μάιο του 2018, εργάζεται στο νοσοκομείο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», στην Β’ ΠροπαιδευτικήΠαθολογικής Κλινική, στο Νεφρολογικό Τμήμα.Στα καθήκοντα του περιλαμβάνονται η παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο και αιμοκαθαιρόμενων ασθενών,η διδασκαλία φοιτητών και ειδικευομένων ιατρών, η έρευνα και η συμμετοχή σε κλινικές μελέτες.Έχει ιδιαίτερο ακαδημαϊκό και κλινικό ενδιαφέρον στην επεμβατική Νεφρολογία. Συμμετέχει στη συγγραφή άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης. Αποτελεί μέλος των εταιρειών Νεφρολογίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το Σεπτέμβριο του 2023, εκλέχθηκε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Π.Γ.Ν. Αττικόν.
• Παρασκευή Γούναρη, Διευθύντρια
• Ουρανία Τσοτσορού, Επιμελήτρια Α'
Η ιατρός Ουρανία Τσοτσορού εργάζεται στο ΠΓΝ «Αττικόν» από το 2017. Είναι Επιμελήτρια A' Νεφρολογίας. Στα κύρια καθήκοντά της είναι η Κλινική Νεφρολογία που αφορά σε ασθενείς με όλα τα στάδια Χρόνιας Νεφρικής Νόσου και σε ασθενείς με Τελικού Σταδίου Χρόνια Νεφρική Νόσο. Ταυτόχρονα παρακολουθεί ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου και παρουσιάζουν χρόνια ή οξεία διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας. Συμμετέχει επίσης στην παρακολούθηση των ασθενών που υποβάλλονται σε Περιτοναϊκή Κάθαρση. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία παρακολουθεί ασθενείς με Αρτηριακή Υπέρταση, ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο και επιμελείται τη λειτουργία του ιατρείου Πολυκυστικής Νεφρικής Νόσου.
Β1. Ειδικευμένοι Νεφρολόγοι ΕΣΥ σε παράταση αφυπηρέτησης
• Σοφία Καλογεροπούλου, Διευθύντρια
Επικουρικοί ιατροί ΕΣΥ
• Κωνσταντίνος Δρούζας, Επικουρικός Επιμελητής
Ο ιατρός Κωνσταντίνος Δρούζας φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ (2001-2007). Στο πλαίσιο της ειδίκευσής του εργάστηκε στην Γερμανία στην Brandenburg Klinik καθώς και στο Universitaetsklinikum Essen (2011-2013), ενώ ολοκλήρωσε το κομμάτι της Παθολογίας στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο (2013-2014). Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην ειδικότητα της Νεφρολογίας στο ΓΝΑ Λαϊκό (2014-2018). Έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ΄΄Δημόσια Υγεία΄΄ από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (2018-2019). Στην συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην επεμβατική Νεφρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Έσσης (Universitaetsklinikum Essen, 2019-2020). Εργάστηκε στην συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα, στο Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο Πειραιά (2020-2021), ενώ από τον 10ο/2021 στελεχώνει την Νεφρολογική Κλινική της Β΄ΠΠΚ ως επικουρικός Ιατρός, όντας συνυπεύθυνος του τμήματος της επεμβατικής Νεφρολογίας και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Γ. Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι:
• Πέτρος Καλογερόπουλος
Ο ιατρός Πέτρος Καλογερόπουλος εκπαιδεύτηκε κατά την διάρκεια της ειδικότητάς του, σε όλους τους τομείς της νεφρολογίας (κλινική νεφρολογία, σπειραματικές παθήσεις, αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση, μεταμόσχευση, τακτικά εξωτερικά ιατρεία χρόνιας νεφρικής νόσου, πολυκυστικής νόσου και παρακολούθησης πρόσφατα μεταμοσχευμένων ασθενών), στην τοποθέτηση κεντρικών φλεβικών καθετήρων μέσω υπερηχογραφικής καθοδήγησης, στην διενέργεια βιοψιών φυσικών νεφρών και νεφρικών μοσχευμάτων, στην εκτίμηση ιζήματος ούρων και στην διενέργεια υπερηχογραφικής απεικόνισης των νεφρών. Εργάζεται από τον 6ο/2021 ως Νεφρολόγος στην ιδιωτική Μ.Χ.Α. “PolyxeniaRenal”. Παράλληλα, από τον 9ο/2022, εργάζεται ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Ε.Κ.Π.Α. στη Νεφρολογική Μονάδα της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Γ.Π.Ν. «Αττικόν», ασκώντας κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, έχοντας συμμετάσχει και ως ομιλητής. Έχει 11 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και είναι αναθεωρητής στο περιοδικό ClinicalKidney Journal.
• Ευστάθιος Ξαγάς
Ο ιατρός Ευστάθιος Ξαγάς είναι ειδικός Νεφρολόγος και εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Νεφρολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ερευνητικό αντικείμενο την Αρτηριακή Υπέρταση και την Μεταμόσχευση Νεφρού. Εισήχθει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2006 από όπου αποφοίτησε το 2012. Κατόπιν εργάστηκε για 2 έτη ως ειδικευόμενος Παθολογίας στο ΓΝΑ "Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ", ενώ από το 2016 έως το 2022 εργάστηκε στην Κλινική Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρου του ΓΝΑ "Λαϊκό" αρχικά ως ειδικευόμενος Νεφρολογίας και από το 2020 ως ειδικός Νεφρολόγος, όπου εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της σύγχρονης Νεφρολογίας. Το 2020 αποφοίτησε με Άριστα από το Πρόγραμμά Μεταπτυχιακών Σπουδών "Αρτηριακή υπέρταση και συνοδά καρδιαγγειακά- νεφρικά νοσήματα". Με υποτροφία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας μετεκπαιδεύτηκε στην χρήση των υπερηχογραφικών τεχνικων στην Νεφρολογία στην Νεφρολογική Κλινική της Klinikum Rechts der Isar του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (TUM). Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετέχει ως εκπαιδευτής στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δ. Επιστημονικοί Συνεργάτες:
• Ιωάννα Τσουμπού
E. Ειδικευόμενοι Ιατροί στη Νεφρολογία
• Αγγελική Σαρδέλη
• Μηνάς Καραγιάννης
• Δήμητρα Πέτρου
• Μαριλένα Αγοράνου
• Ευαγγελία Παντζοπούλου
E1. Ειδικευόμενοι Ιατροί στη Νεφρολογία, Υπεράριθμοι
• Κωνσταντίνος Γκιόλας
E2. Ειδικευόμενοι Ιατροί στη Νεφρολογία, σε παράταση
• Παναγιώτης Γιαννακόπουλος
Γραμματεία:
• Ασημακοπούλου Ειρήνη
• Φλώρα Σέχου
Επικοινωνία: τηλ. 2105832346
e-mail.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.